twitter
rss



Üç küçük Domuz
Kötü kurt,üç küçük domuzdan en küçüğünün saman evini üfleyip püfleyip yerle bir etti.
En küçük domuz koşarak ortanca domuzun evine kaçtı.Kurt da onu izliyordu.
Sonra kurt,üfleyip püfleyip ortanca domuzun tahtadan evinide yıktı.Küçük domuz ve ortanca domuz büyük domuzun tuğladan evine sığındılar.Kurt tuğladan eve de üfledi püfledi ama evi yıkamadı.
Kurt eve bacadan girmeyi denedi ama ocaktaki kazanın içine düştü.Kurt acıyla oradan uzaklaştı.Artık üç küçük domuz güvendeydi.
Küçük Hikayemizin Özeti:Hikayemiz çocuklara güven duygusunu aşılıyor.Sağlam olmayan saman ve tahta evlerin yıkılması ve domuzcukların tuğla eve sığınmaları ve tuğla evin yıkılmamasının nedenleri çocuklar tarafından merak konusu olacaktır.Yıkılmayan tuğla evde guven bulan domuzcuklar aynı zamanda dayanışma ve akılcılıkla birlikte sorunun üstesinden gelirler.

Hikayemiz eğitici ve öğretici bir hikayedir.Çocuklara güven duygusu,dayanışma ve akılcılık aşılıyor.Unutmamalıyız ki merak eden çocuk araştırır sorar ve odaklanır bu sayede de öğrenir.Hikayeden algıladığı sonuçlara yönelik sorular soran çocuklar,kendilerine yapılacak eğitici ve oğretici rehberlikle bir üst seviyeye çıkabileceklerdir.Örneğin:Saman,tahta,tuğla..acaba hangisi daha dayanıklı....!!.?Hikayemizde kötülükle başa çıkmanın en basit yolunun dostluktan ve dayanışmadan geçtiğini görebiliyoruz.
Görsel İçerik:Renkler oldukça yoğun ve çizgiler  belirgin.Üç küçük domuz renkleri ile dikkat çekiyor.
Hem hikayeyi anlatabilir, hemde renkleri çalışabilir ve çocuklarla domuzları ve kurt'u tahta,saman ve tuğla evi ve özelliklerini anlatabiliriz.Evlerin özelliklerinden bahsedebilir ,malzemelerini anlatıp gelişimlerine katkıda bulunabiliriz.
İçeriğin görüntü ile bütünleşmiş olması harika ..
Minik Kitabimiz, oldukça başarılı çocuklarımız sıkılmadan, renklerle ve görsellerle meşkul olarak keyifle
hikayemizi dinleyebilirier.Üç küçük Domuzcuk adlı hikaye kitabımız kısa bir hikayeden oluşuyor.Çocuklar çabuk sıkılabiliyorlar,özellikle 3-6 yaş çocuklarımız daha hareketliler.Bu kitabın kısa bir hikayeden oluşması onların sıkılmamalarına neden olabilecektir.

Sevgiyle kalın,
Fatma YARDIMCI





0 yorum:

Yorum Gönder